Wilhelminalaan 12
1815JD Alkmaar

www.nwz.nl

Noordwest Ziekenhuisgroep

Algemene informatie

Noordwest Ziekenhuisgroep

Noordwest Ziekenhuisgroep is een ziekenhuisorganisatie met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en Texel. Voor meerdere behandelingen behoren we voor zowel kwaliteit als kwantiteit tot de top van Nederland. In de grotere regio Noord-Holland Noord lopen we voorop als het gaat om het introduceren van nieuwe onderzoeksmethodes, technieken en behandelmethoden. De schaal van ons ziekenhuis maakt het mogelijk dat we veel wetenschappelijk onderzoek doen. De locatie Alkmaar is voor Noord-Holland Noord het centrum voor traumazorg. Op deze locatie hebben wij eveneens de beschikking over een oncologisch centrum, een centrum voor geboortezorg, een hart-vaatcentrum en een breed aanbod van zorg rondom het bewegingsapparaat. De locatie Den Helder is onmisbaar voor basis acute (geboorte)zorg. Voor een groot deel van de inwoners van de regio Den Helder en Texel is het alternatief niet binnen 45 minuten bereikbaar.

Toonaangevend in Noordwest-Nederland
Met 770 bedden, ruim 4500 medewerkers en zo’n 340 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. Als een van de grootste ziekenhuisorganisaties in Nederland bieden we een aantal bovenregionale functies en een breed en bijzonder pakket aan diagnostische functies. Ook hebben we opleidingsplaatsen voor vrijwel alle medisch specialismen. Noordwest richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners.

Topklinische zorg
Noordwest Ziekenhuisgroep is er trots op een topklinisch ziekenhuis te zijn. Dit betekent dat er meer dan de gebruikelijke medisch-specialistische zorg wordt geleverd. Patiënten komen naar Noordwest voor onder andere dotterbehandelingen, de behandeling van hoofd-halskanker, radiotherapie, IVF, traumatologie en voor neurochirurgische ingrepen. Onze afdeling nucleaire geneeskunde beschikt over een cyclotron waarmee materiaal kan worden gemaakt voor nucleair onderzoek. Hiermee kunnen complexe diagnoses worden gesteld en kunnen bijbehorende behandelingen worden uitgevoerd. Er zijn in Nederland 26 ziekenhuizen aangesloten bij de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Het zorgaanbod ligt tussen dat van de universitaire medische centra en dat van de andere algemene ziekenhuizen.

Opleiding en onderwijs
Gezonde nieuwsgierigheid: optimaal leren in de klinische praktijk. Onder die vlag coördineert Noordwest Academie, ons eigen opleidingsinstituut, alle activiteiten op het gebied van onderwijs en opleidingen van Noordwest Ziekenhuisgroep. Jaarlijks leiden we ruim 150 arts-assistenten en zo’n 100 verpleegkundigen op. Ook bieden we jaarlijks een stageplaats aan ruim 600 co-assistenten (in 2020: 343). Daarbij werken we nauw samen met Amsterdam UMC, regionale onderwijsinstellingen, collega-zorginstellingen en zorgverzekeraars.

Werken bij Noord West Ziekenhuisgroep? Bekijk wat leuke filmpjes via Werken bij Noordwest